Vandaag is een grote wens van mij in vervulling gegaan: ik heb weer een volière met vogels. In elk geval: het begin is er. Al vanaf mijn 11e of 12e jaar heb ik iets met vogels in een volière. Hier in Zwolle was het er nog niet van gekomen. Andere zaken hadden voorkeur, en geduld werd gevraagd. Maar dat is zo iets belangrijks voor ons allemaal om te leren: geduld. Bij mij gaat dat niet vanzelf, maar God heeft mij al veel geduldtrainers gegeven en dit was in vergelijking met andere een makkelijke.

Ondertussen ben ik dolblij met de volière die in de harfstvakantie gebouwd heb en nu door de eerste vogels bewoond wordt. Hiermee is de tuin ook af. Tuin en vogels: ze vormen mijn bron van ontspanning: hier zie ik God, praat ik met hem en hoor soms zijn stem. Maar vaak ook niet. God spreekt echter ook door wat ik in tuin en voliëre zie leven, groeien, bloeien en hoor zingen. Aan hem de eer voor wat ik soms als een klein paradijsje ervaar. Maar wel een paradijsje waarin veel gezweet wordt met grasmaaien, spitten, onkruid bestrijden, volière bouwen, snoeien. Heerlijk gezond.

volire 009.jpg - 1.71 Mb

Share →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>