Laatst zag ik em liggen in het ruime toiliet van vrienden. Net als bij ons is hun toilet een plaats om relaxed te lezen: kranten en bladen met zeer diverse inhoud. Zo kreeg ik zondag van iemand na een bezoekje aan ons toilet de vraag of ik zo fanatiek VI lees.

Bij onze vrienden zag ik em liggen: X(ist) in Christ. Ik werd getrokken, waarschijnlijk door het hoofd van Arie Boomsma. Zonde dat ie weg is bij de EO. Ik herken me daar wel in: doorgaan tot het niet langer gaat. Weglopen doe je niet. Doet God ook niet immers. Ik heb verschillende momenten in mijn leven gehad dat ik reden had om weg te lopen uit de GKV. Maar ik heb het niet gedaan. Een minder sterke reden is, dat er overal wel wat is. De beste reden is, dat God niet wegloopt. En in God zijn, in Christus zijn heeft dus ook alles te maken met trouw blijven, geduld hebben. Arie Boomsma bleef bij de EO. Tot het niet meer ging en niet langer geloofwaardig was.

Ik zag z’n hoofd en greep het blad. Ik moest snel, kon niet zo lang als thuis, tenslotte was ik bij vrienden. Maar ik hoefde slechts even te bladeren, iets te lezen en ik zag het: wat een leuk blad. ‘Wat is dat voor blad?’ vroeg ik aan m’n vrienden. Maar ik wist het al. Ik had het gezien en toen Hettie en ik vandaag een nieuwsbrief ontvingen, dat dit blad met spoed meer abonnees nodig heeft, hebben we ons direct aangemeld. Voor onszelf en voor al die jongeren die ik een goed blad gun. Naast al het andere dat ze onder ogen krijgen. Een blad voor jongeren die steeds weer mogen horen en zien en voelen dat ze in Christus zijn. En hoe dat er uit ziet. Daarom steun ik van harte de actie red X(ist) in Christ. http://www.inspiritmedia.nl/steunxic

 

Share →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>