Komende zondagmorgen 29 nov. een indirect vervolg op vanmorgen 22 nov. In de dienst van 10.00 uur heb ik gesproken over het verhaaltje van Jezus over de kudde van honderd schapen waarvan er één verdwaald was. Het blijkt heel wat anders en dieper te gaan in dit verhaal dan ik zelf vaak gedacht heb. Jezus zegt, dat er in de hemel méér vreugde is over eentje die zich bekeert dan over 99 rechtvaardigen die geen inkeer nodig hebben.

Tot twee keer toe heb ik in deze preek de vraag gesteld: ben je veranderd door religie of door relatie? Voortbordurend op dit verhaal van Jezus en deze preek gaat zondag a.s. om 10.00 uur de dienst over het thema: God dienen met vreugde! Wat is dat? Hoe ziet dat er uit? Hoe kom je daar aan?

En een van de kernteksten komt uit het oude testament! Wil je hier meer over weten? Verlang je naar vreugde in je relatie met God? Wil je dit ook ontvangen, maar zie je dat voor jezelf niet zitten? Merk je ergernis en irritatie bij deze weblog: kom zondagmorgen naar de dienst in de Opstandingskerk.

Share →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>