Ik ben een liefhebber van het voetbal. Het blijft een prachtig spelletje mits gespeeld met moed en tempo. Tegelijk heb ik grote moeite met clubs die hun handje ophouden bij de plaatselijke overheid. Ook FC Zwolle. Nee, de gemeente o.l.v. CU wethouder Cnossen geeft geen geld. Maar wel een bankgarantie met een aanvaardbaar risico. Naar mijn overtuiging hoort dat niet tot de taak van de gemeenteraad en B&W. Voetbalclubs moeten zich net als andere bedrijven zelf redden. En dat nu de economische crisis als een van de argumenten is genoemd is naar andere bedrijven dubieus, lijkt mij.

Het is een van de momenten waarop je als christelijke partij het verschil kunt maken een maand voor de verkiezingen. Bijvoorbeeld door aan te geven niet mee te willen doen aan willekeur, belangenverstrengeling enz. Wat mij betreft had de CU fractie hierin de kant van de SP gekozen. Niet omdat ik tegen voetbal ben, maar omdat de overheid alle burgers en bedrijven recht in de ogen moet kunnen kijken. Heb ik dan niet gelezen wat de plaatselijke FC er allemaal tegenover stelt? Ja wel. Heel mooi als dat echt gaat gebeuren. Maar het sterkt mij juist in mijn bezwaren. En eerlijk gezegd ga ik nu toch eens kijken waarom ik begin maart eigenlijk op de CU wil stemmen. Daarom heb ik het plaatselijk verkiezingsprogramma gelezen. Moet u/jij ook doen. Dan weet je tenminste waarom je stemt.  

Share →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>