A.s. zondag is het zo ver: je kunt verrast worden met een Valentijnskaart. Niet per post, bezorgd door een trouwe TNT bezorger (petje af voor wat deze mensen doen en hoe lastig ze het sociaal-economisch hebben/krijgen), maar misschien wel per mail of hyves of zo.

Maar ja, kun je aan zoiets voorbijgaan in de kerk op zondagmorgen? Kan wel, hoeft niet. In de kerk zijn we toch wel gewend dat het over liefde gaat. Juist, aan gewend. Dat kon wel eens het probleem zijn. Toch is het egen oplossing het daar een tijdje niet over te hebben. Misschien wel anders, maar niet zwijgen over waar alles om draait: Gods vaderliefde. Die gaan we zondagmorgen ook vieren.

En in de aanloop naar de viering in het kader van Valentijn en avondmaal: Ef. 5: dat mannen hun vrouw liefhebben zoals Jezus Christus zijn gemeente. Een trouwpreek? Nee, niet voor een bruidspaar, maar op Valentijn wel aandacht voor hoe de liefde in het huwelijk door de dagen en jaren heen zichtbaar kan zijn. Liefde, verliefdheid, intimiteit in de stijl van Jezus Christus. Kortom, we gaan met Valentijn de diepte in.

Hartelijk welkom in de dienst op 14 febr. om 10.00 uur! Koffie vooraf in de hal en vaak ook na afloop van de dienst.

Share →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>