In deze dagen kun je het horen: ‘typisch Balkenende’, ‘echt weer Geert Wilders’, ‘Agnes Kant ten voeten uit’. Misschien is het over jou ook wel eens gezegd: ‘typisch Henk, Joost, Marjet, Jan, Marleen, Sanne….. Elk mens is uniek en al snel wordt duidelijk wat kenmerkend voor ons is. Zoals je als ouders ook over je verschillende kinderen tegen elkaar kunt zeggen: ‘dat is net iets voor …. om zo te reageren’.

Wanneer heeft iemand tegen jou gezegd: ‘joh, jij bent typisch Jezus?’ ‘Jij lijkt op Jezus!’ ‘jij ruikt naar Jezus’. Wanneer heb je dat gehoord? Gods bedoeling is niet, dat wij typisch onszelf blijven, maar dat we op Jezus Christus gaan lijken. Als het goed is komen we Jezus regelmatig tegen in die ander en komt de ander in jou Jezus tegen. Hoe dat kan en hoe dat er uit ziet, daarover gaat het zondagmiddag in de Opstandingskerk te Zwolle. Wil je weten hoe jij meer op Jezus kunt gaan lijken, verlang je er naar dat mensen tegen jou gaan zeggen ‘typisch Jezus’: kom dan naar de dienst en ontvang antwoord op de vraag hoe dat kan. Komt deze uitnodiging vreemd op je over: kom dan ook en hoor wat er gezegd wordt. Maar om op Jezus te gaan lijken heb je meer nodig dan alleen je verstand. Dus, als je komt, open je hart!

Share →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>