De afgelopen maanden heb ik in verschillende preken aandacht gegeven aan het verschil tussen religie en relatie. Eind vorig jaar al in een paar preken en sommigen zullen vast gehoord hebben dat ik het thema direct en indirect daarna ook heb aangeraakt. Ik heb gemerkt, dat dit onderscheid ‘religie of relatie’ vragen oproept en niet iedereen direct overtuigt. Dat laatste is geen verrassing. Sterker, als je een preek houdt voor honderden mensen en iedereen zou zeggen: geweldig, helemaal mee eens, dan is dat óf niet waar óf het gaat om een van te voren geselcteerde groep mensen.

Het evangelie van God is namelijk niet naar de mens en sluit niet aan bij wat in het hart van de mens is. Het is weerbarstig en roept irritatie op, vragen, ongeloof. Naast overgave, blijdschap en geloof. Daarom ga ik er graag eens uitvoeriger op in door het als thema te nemen voor een kerkdienst. A.s. zondagmiddag 14 maart heb ik daarvoor gekozen: Het christelijk geloof is geen religie.

Als je daar vragen over hebt: mail gerust naar jaapophoff@gkvzwollenoord.nl Hartelijk welkom in de dienst om 16.30 uur in de Opstandingskerk. Ik spreek de hoop uit, dat de verkondiging die middag niet alleen verhelderend is in verband met vragen, maar ook en vooral ons opnieuw iets zal laten zien van het hart van het christelijk geloof: het hart van God. Welkom bij de Vader!

Share →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>