Morgenmiddag gaat in de Opstandingskerk de preek over ‘goede daden’. Goede daden zijn niet een specialiteit van christenen alleen. De praktijk laat zien, dat alle mensen goede dingen doen. Bij sommige mensen vinden we dat lastig aan te wijzen en betrappen we onszelf er op dat eigenlijk ook helemaal niet te willen. In deze week van oorlogsherinneringen komt dat ook weer naar voren. Daarin speelt m.i. mee, dat we osnzelf toch eigenlijk soms wel beter vinden dan sommige anderen en niet op één lijn gesteld willen worden met…

Wat christenen nu anders maakt of zou moeten maken, dát wil ik morgenmiddag proberen duidelijk te maken. Voor deze preek ben ik bij het maken geïnspireerd door een actueel bericht op internet en in de meivakantie bevestigd door een goed literair boek: Het verslag van Brodeck door Philippe Claudel.

Hartelijk welkom morgenmiddag om 16.30 uur in de Opstandingskerk.

Share →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>