A.s. donderdag heet hemelvaartsdag. Het is in de praktijk de minste onder de christelijke feestdagen. Maar als we bij Paulus zien wat het betekent, dat hij de minste is van de apostelen, dán is er hoop voor hemelvaartsdag. Volgens mij is de geestelijke schade groot als we de hemelvaart van Jezus te kort doen. Daarom zou ik er wel voor zijn om binnen de kerken de viering van Jezus’ hemelvaart te verplaatsen naar de zondag ná hemelvaartsdag. Want dit feest kan wel een steuntje in de rug gebruiken. Nu is het vooral een dag waarbij we kijken hoe het weer is, of welke fietstocht we zullen maken in plaats van een bezoekje aan de meubelboulevard.

De vraag met hemelvaart is echter wie er op de troon zit. Alles in deze wereld draait om de troon: wie zit er op jouw troon? Met hemelvaart vieren we hoe Jezus Christus de troon bestijgt. Wat betekent dat? Hoe doet hij dat en als wie? Daarover wil ik hemelvaartsdag gaan preken in een kerkdienst in de Opstandingskerk om 10.00 uur. Hartelijk welkom.

Share →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>