In Zwolle bruist het van leven. Een mooie stad met veel lijnen tussen christenen uit verschillende kerken. Een stad waar je nog bekenden tegen het lijf kunt lopen. Die kans is zelfs heel groot. Maar ook een stad met mensen die de boot gemist hebben, het financieel en/of sociaal niet meezit. Een stad met flats waar veel mooie en gewone mensen leven, maar waar ook verdriet schuil gaat achter dichte vitrages. Ik geniet van die veelzijdigheid en er zijn momenten dat tot me doordringt dat Jezus Christus, als hij nu in Zwolle zou rondlopen zoals destijds in Israël, zich om al deze mensen zou bekommeren. Hij zou binnengaan bij een wethouder, maar ook bij een vrouw met drie kinderen van drie vaders waarvan elk spoor ontbreekt. Bij mooie gezinnen, maar zijn oog zou ook vallen op die knul van 17 die niet weet hoe hij moet vertellen dat ie homo is.

Over homo’s gesproken: ze zijn er ook in onze gemeente. Meer dan ik er zelf ken. Als oudsten van de gemeente zijn we bezig met een intensief traject over de vraag hoe we het pastoraat aan onze homofiel geaarde broers en zussen willen vormgeven. Daarin spelen veel vragen een rol en merken we bij elkaar ook hoe verschillend we er in staan. Het zijn boeiende gesprekken in grote openheid waarbij persoonlijke emoties niet verborgen blijven. Deze gesprekken in de kring van de kerkenraad hebben mij er toe gebracht om een prekenserie te houden. Daarin zal het zeker ook over homofilie gaan, maar beslist niet alleen daarover. Want één van de punten in onze kerkenraadsbezinning is, dat wat we zeggen over homo’s ons allen op tal van punten de spiegel voorhoudt. De prekenserie gaat over ons allemaal. Ik kondig em in deze weblog aan. Als je in de buurt woont, wees welkom. Je kunt de diensten ook rechtstreeks volgen via www.audioserver.nl En als je n.a.v. deze aankondiging wilt reageren: ga dan naar de knop ‘contact’ en mail me via mail over preken.

Planning:     6 april 10.00 uur: discriminatie

               13 april 10.00 uur: Jezus volgen en zelfverloochening

               27 april 10.00 uur: hoeveel rek zit er in de genade?

 

Share →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>