Er is een nieuwe website gelanceerd: www.homoindekerk.nl

Ik ben blij dat deze webiste van de GKV en de NGK in de lucht is. Het mooie is, vermoed ik, dat het niet allemaal eensluidend is wat je er zult vinden, maar dat geeft op zich al ruimte. En ruimte is waar ik als een van de eerste dingen aan denk als het onderwerp homoseksualiteit aan de orde komt. En dat is de laatste tijd/paar jaar heel erg vaak. Dat geeft te denken. Ik kom te veel mensen tegen die denken dat het rond homo’s al een stuk beter gaat dan vroeger. Dat is slechts deels het geval. Zoals blijkt uit alle incidenten en publiciteit. Tussen mensen van verschillende levensovertuigingen, maar ook tussen christenen onderling. Ik schaam mij diep en voel heftige verontwaardiging bij het commentaar in het Reformatorisch Dagblad een paar dagen geleden.

Er is nog veel te winnen: ruimte en veiligheid. Want ik wil graag dat homo’s die in de kerk zitten er blijven. Willen blijven en kunnen blijven. Veel te veel homo’s gaan weg of zijn al weg. Verdwenen. Daarvoor is een website geen oplossing. Maar wel een ondersteuning om samen in de kerk verder te komen. Zonder angst of homofobie. In vrijheid en vrijmoedigheid en in gezonde kwetsbaarheid.

 

Share →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>