na een preek over ‘geestelijk onderscheiden’ en vorige week een over ‘bovennatuurlijke geboorte’ zondagmorgen 20 juni de vraag: hoe ziet het leven van een wedergeboren christen er in de praktijk uit? Hoe doe je dat: als christen leven?!

Daar gaan we naar kijken aan de hand van de felle en emotionele brief van Paulus aan de christenen in Galatië. Er was bij deze eerste christenen uit de heidenen iets aan de hand waar de geschiedenis van de christelijke kerk vol mee zit: wetticisme, zelf doen, Gods genade ‘verdienen’. Dit laatste woord zal nooit iemand gebruiken, want protestanten zijn daar alergisch voor. Maar ondertussen!

Prachtig als Paulus op dreef is voor de genade en z’n emoties amper in bedwang kan houden. Emoties met het heilige vuur van de heilige Geest. Smullen als je van genade houdt. Confronterend als wetticisme toch een pootje aan de grond heeft gekregen. Weg er mee. In Jezus’ naam.

Share →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>