In Zwolle worden veel kinderen geboren. Deze opmerking is niet gebaseerd op wetenschappelijk en vergelijkend onderzoek, maar komt voort uit wat ik ervaar en zie. Ik ben daar blij mee, want voor het samen leven op aarde en ook in Nederland is het geboortecijfer wel degelijk van belang. Meestal is de geboorte van een babytje een groot feest. Allemaal blijde mensen. Niet altijd is het zo onbezorgd. Er doen zich ook situaties voor waarbij de geboorte omgeven is met grote zorgen en spanning. Ik bid zelf meestal bij de geboorte voor moeder en kind. En niet voor niets. Zondagmorgen 22 augustus om 10.00 uur hebben we in Zwolle-Noord weer een doopdienst en ik wil in die dienst ingaan op de situaties rond geboorten die niet zonder zorgen zijn. Of waar het mis gaat. Daarbij denk ik ook aan situaties waar de kinderwens ondanks alle moderne medische mogelijkheden niet in vervulling gaat. Reacties hartelijk welkom.

Share →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>