Ik woon nu vier jaar in Zwolle en al snel merkte is als voorganger zowel binnen als buiten de kerkelijke gemeente, dat ik in een stad woon. En de gemeente waar ik bij hoor heeft ruim 1100 leden die in verschillende wijken van de stad wonen. Wat typeert een stad? Omvang, bevolkingsdichtheid, variatie, dynamiek, complexiteit, aantal culturen. Even om een beeld te geven. Voor een deel zien we dat terug in onze gemeente en daar buiten in de wijken waar onze leden wonen nog veel duidelijker. De vrijgemaakte gemeente van Zwolle-Noord is zich al langer bewust kerk te willen zijn met hart voor de stad. Toch mag dat bewustzijn nog wel meer groeien en ook dat verlangen we. In juni hebben we er als oudsten en diakenen over nagedacht wat het betekent om stadskerk te zijn en het vormt ook het onderwerp van onze startzondag op 5 september: als stadskerk de stad dienen.

Dat vraagt om een heldere visie die kort en krachtig geformuleerd moet kunnen worden. Het vraagt om open harten naar de stad en een bijbelse visie op de stad. Ik hoop dat we het lef hebben om dit samen met elkaar als gemeente verder vorm en inhoud te geven. Hart voor de stad, omdat we hart voor God hebben.

Share →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>