31 oktober sluit ik in de morgendienst van 10.00 uur de serie over de bergrede af. Deel 6 over Jezus en de wet en die ochtend n.a.v. Matteüs 7,13-14: de brede en de smalle weg. Eerlijk gezegd een platgetreden paadje. Dat laatste wil ik graag altijd voorkomen en ik zal m’n best doen om het beeld van Jezus niet uitgekauwd neer te zetten.

Deze zondag valt precies op de dag waarop de Reformatie in de 16e eeuw wordt herdacht. De dag van de sola’s: alleen genade, alleen door geloof, alleen de Schrift, alleen de Jezus Christus, alle eer alleen aan God. Deze sola’s hebben alles te maken met de smalle weg. Wat maakt de weg naar het Koninkrijk smal? En wat typeert de brede weg?

Ondertussen staat in het basisonderwijs van Jezus Christus de vervolging centraal. Vervolging om je geloof in Hem. Eén van de voor mijzelf meest pijnlijke uitspraken in de prekenserie is, dat christenen in Nederland, bij gebrek aan vervolging, elkaar vervolgen en afmaken. De boze is er een ster in om christenen tegen elkaar op te zetten. Wat dat betreft is het onderwijs van Jezus razend actueel en ontmaskerend.

Share →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>