De tranen springen me al in de ogen: preken over vergeving. Denkend aan al die situaties uit het leven gegrepen. En denkend aan het misbruik dat gemaakt is van dit gebed. Wat zal ik daar over vertellen? Het is mijn verlangen om zondagmorgen ons allemaal bij de Vader te brengen die ons al onze zonden vergeeft en van hem te horen hoe het zit met ‘gelijk ook wij…’ Dan ontvangen we geen juk dat zwaar is, maar wordt ons een weg gewezen die we elkaar helpend door Gods genade mogen gaan.

Ik zie een route waarop vergeving ontvangen en uitdelen zichtbaar wordt. Maar pas op: dit komt ons niet aanwaaien, dit doe je niet eventjes. Ik doe niets. Ik bid er om, dat ik deze route van de Vader ontvang als een hemels geschenk.

Hartelijk welkom om 10 uur in de Opstandingskerk.

Share →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>