Ik ben deze weken weer veel met bidden bezig geweest. Door het te doen en door er over te lezen en te vertellen in kerkdiensten. Zondagmorgen sluit ik de serie af. En een van de vragen zal zijn: hoe bid jij? Wat voor soort bidder ben je? Ik hoop dat Jezus’  gebedsonderwijs jouw en mijn bidden gaat veranderen. Ik ben eerlijk gezegd  een beetje sceptisch. Want de meeste bidders hebben vaste patronen en gewoonten. Die verander je niet zomaar. Tenzij je God ontdekt! Hij kan je helpen om anders te gaan bidden. Nog mooier dan je al doet. Nog persoonlijker, nog blijer, nog verwachtingsvoller. Nog… want als je God ontdekt, dan gaat er wat veranderen. Dat kan niet missen. Daarom ga ik zondagmorgen gewoon wat vertellen over bidden en het slot van het Onze Vader: want van U is het Koninkrijk, en de kracht en de heerlijkheid tot in eeuwigheid.

En vanwege dat slot laat ik het daarna los. Ik heb m’n handen vol aan mijzelf.

Share →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>