Ik heb een raar gevoel vandaag: alsof het al januari is. Toch is het vandaag 27 december en moet de jaarwisseling nog komen. 31 dec. hoop ik ‘s avonds in de jaarwisselingsdienst stil te staan bij gerechtigheid. Dit thema heb ik dit jaar een paar keer aangeroerd en de 31e wil ik er uitgebreider bij stil staan. Wat is gerechtigheid en wat komt daarvan terecht? Welke rol kun je daar persoonlijk in spelen te midden van het grote wereld gebeuren?

Over grote wereld gesproken. De maand januari wil ik terug naar het begin. God schiep immers eens een rechtvaardige wereld. Daar ben ik van overtuigd. 2, 9, 23 en 30 januari ga ik in de ochtenddiensten van 10.00 uur in de Opstandingskerk te Zwolle terug naar het begin. Werktitels tot nu toe: God is licht, sprekend God, crisis, typisch de mens.

Als je meer wilt weten: hartelijk welkom. Voor nu wens ik je een heel goed oud en nieuw en de zegen van de hemelse Vader voor onderweg naar morgen.

Share →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>