Zondagmorgen 26 dec. mocht ik de mensen vertellen, dat Jezus is gekomen om ons uit de slavernij van de box te bevrijden. Uit de box van de wet. De gevolgen van deze boodschap zijn groot voor elke kerk/gemeente die zich in eerste instantie laat leiden door gewoonten, afspraken en nieuwe slavernij. Of dat nu in een protestants jasje is of in een evangelisch vest maakt prinicipieel niet uit.

Wat een verademing om zondagmiddag in Stadshagen voor te gaan en een heerlijk groot podium ter beschikking te hebben. Een genot. Nergens ontdekte ik ook de bekende box voor predikanten en andere voorgangers: de zogenaamde preekstoel. Er stond nog wel ergens een dichte lessenaar, maar die stond zo ver weg, dat kon niet serieus bedoeld zijn voor een boodschap over God die juist zo dichtbij gekomen is in een voerbak, tussen en onder de mensen.

Kom uit de box, durf op water te lopen. Kom uit de box, durf uit Gods liefde te leven. Kom uit de box, durf zonder wet tot Gods eer te leven.

Share →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>