Deze weken ben ik heel veel bezig met de eerste bladzijden van de bijbel die gaan over de periode die door twee oorzaken onbereikbaar ver weg ligt: geen mens was er bij toen de hemel en de aarde ontstonden en het toen later het licht aanging in deze wereld. En onbereikbaar ver weg, omdat de tuin van vrede, het paradijs, onbereikbaar en onvoorstelbaar is. Bij de harmonie in het paradijs kunnen we ons geen voorstelling maken. En toch droom ik er deze weken van en dringt er op sommige momenten iets door van die heel gave wereld en van wat er allemaal kapot is gegaan.

De eerste bladzijden van de bijbel worden vaak gelezen met de trubo van het verstand op 100. Dat levert soms aardige ontdekkingen op. Maar veel groter zijn de effecten als je het begin leest met je hart en vanuit het hart van God. Zijn passie en verlangen. Wat heeft God bezield?!

Hartelijk welkom 23 jan. om 10.00 uur om samen met hart en hoofd de crisis van Genesis 3 te (her)lezen en een week later in te zoomen op het gezin van Adam en Eva (Genesis 4). Persoonlijk ben ik heel blij hier dit jaar mee begonnen te zijn. Er gaat een wereld voor me open.

Share →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>