Ik heb vandaag opnieuw genoten van een prachtige dag: de zon scheen van de vroege morgen tot in de middag. En dat was de afgelopen dagen al weinig anders. Vorige week donderdag en vrijdag hoorde ik nog de landelijke en regionale weermannen een winters weekend aankondigen. Het zou koud worden en winterse buien zouden de dienst uitmaken. Zaterdagmorgen rond een uurtje of zes viel de laatste regen en toen werd het mooi weer. De weerprofeten zaten er gelukkig naast. Als tuinman, een beetje mijn 2e beroep, ben ik hier heel blij mee. Ik houd ook van de zon en prijs God omdat ik in de zon iets zie van zijn licht. God zien we nog niet, maar de zon al wel en die amakt eens plaats voor God zelf. Daar drink ik zo een biertje op. Een palmpje. Er is nog wat over van het feestje van Hettie ter gelegenheid van haar 33e verjaardag.

Als ik door de tuin loop geniet ik van alles wat er boven komt. Vorig zomer is de tuin helemaal over de kop gegaan: een kraanmachinist is twee dagen bezig geweest om de boel om te gooien en te egaliseren. Voor het resultaat kun je kijken op de site van arjan rietveld. Zie onder ‘links’. En ik ben razend benieuwd hoe alle planten het de komende weken en maanden gaan doen. Ik wil alles wel de grond uitkijken. Een mooie les om geduld te hebben en te genieten van wat God laat groeien. Ook in onze tuin is Gods glorie en majesteit zichtbaar. Vanmorgen vroeg ook in de bijbellezing. Jedinja las van de twee mannen uit Emmaus die aan een nog onbekende meeloper vertelden van de dramatiek rond Jezus’ sterven. En dat Jezus toen duidelijk maakte aan de hand van het Oude Testament, Mozes en de profeten, dat het allemaal al was aangekondigd. Het trof me tegen de achtergrond van de weermannen die er zo naast zaten: God doet wat hij aankondigt. Dat is veel belovend: eens komt de grote zomer! En als ik tuinman mag zijn daar: glorie aan God.

 

Share →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>