We leven in de 40 dagen tijd: ook wel de lijdenstijd genoemd. De 40 dagen voor pasen staan in het teken van Jezus’ lijden. Op weg naar het kruis op Golgotha. Voor christenen een vertrouwde boodschap. De bezuinigingen bij Defensie houden ons wellicht meer bezig dan Jezus’ lijden. Of de vraag wie er kampioen wordt in de Eredivisie. Maar Paulus kent nog slechts één belangstelling en passie: de gekruisigde Christus. Zijn we nog in staat zijn lijden zó op ons leven te betrekken dat dat onszelf en daardoor anderen zal veranderen?

Zondagmiddag preek ik hier over. En (a.d.h.v. zondag 15 gaat de bijbel open, niet bij Paulus, maar bij het oude testament. Hartelijk welkom om 16.30 uur in de Opstandingskerk.

Share →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>