Het is een tijd rustig geweest op onze site, omdat ik studieverlof had en aansluitend vakantie. Bovendien kwam Hettie half maart ziek thuis (burn-out achtige klachten) te zitten. Ondertussen zijn we vier/vijf maanden verder. Met Hettie gaat het  gelukkig een stuk beter en ik ben gisteren weer aan het werk gegaan met het gemiddelde handwerk van een predikant. Komende zondagmiddag start ik een nieuwe serie: over de brief van Paulus aan de gemeenten in Galatia.

Een pittige, emotionele brief van de apostel die de vinger op een gevoelige plek legt: de vrijheid van de genade. Wat betekent die vrijheid, hoe geef je die vorm en wat zorgt er voor dat Paulus zo fel reageert? In deze brief speelt de besnijdenis een grote rol, maar wat betekent dat nog voor ons? Wij hebben niets met de besnijdenis. Of je moet al orthodoxe Jood zijn of uit andere overwegingen de besnijdenis laten toepassen. Maar welke christen zal vandaag in onze cultuur oproepen tot de besnijdenis uit religieuze overtuiging? Als het waar is dat de besnijdenis ons weinig/niets meer zegt, wat kunnen we dan vandaag met de brief aan de christenen in Galatia?

Dat hopen we te ontdekken in de vier keer dat we bij delen uit de brief stil staan.

Zondagmiddag 28 aug. 16. 30 en 4, 11 en 25 sept. om 10.00 uur.

hartelijk welkom, Jaap

Share →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>