Zondagmiddag vieren we in Zwolle-Noord de maaltijd van de Here Jezus. In zondag 30 van de Catechismus wordt gezegd dat die maaltijd niet voor huichelaars is of toch wel? Ik ga zondagmiddag daarom voorafgaand aan de viering van de maaltijd die een voorproefje vormt van… spreken over huichelarij. Jezus richt zich opvallend vaak tot de huichelaars. Veel vaker dan ik dat in mijn hele leven in de kerk al gehoord heb. Buiten de kerk en aan de kritische rand hoor ik er wel over en dan heet het meestal ‘schijnheilig’. Wat is de reden dat het er in de kerken vaak niet over gaat, terwijl het voor Jezus een terugkerend thema is? Ik ben benieuwd of ik daar achter kan komen.

Welkom zondagmiddag om 16.30 uur: bij dit thema en bij de viering.

Share →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>