Ik heb een schitterend mooie week gehad in Engeland in The Pilgrim Hall vlak bij de plaats Uckfield. Het was een week voor sprekers en leiders en mogelijk nieuwe sprekers en leiders voor vaderhartscholen. Een week lang kregen we elke dag onderwijs van James Jordan. Hij ging de verschillende onderwerpen bij langs die aan bod komen in de Vaderhartscholen, maar gaf teeven onderwijs over spreken.

Hoe doe je dat? Nou, jij doet dat niet, maar het is de bedoeling dat God door jou heen spreekt vanuit jouw hart. Ik moet denken aan mijn jonge jaren als kind en tiener: ik hoorde en zag voorgangers, toen bij mij alleen bekend onder de noemer dominee, die in een tijd dat er nog geen computers waren, spraken als een voorgeprogrammeerde computer. Spreken vanuit je hart, zal nooit zo klinken. Je merkt en ziet of iemand spreekt vanuit zijn of haar hart. Profetisch spreken is niet de toekomst voorspellen of op een in sommige kringen pobulaire manier zeggen wat er in iemands hart en leven aan de hand is, met alle scheuringen doe dat tot gevolg heeft. Profetisch spreken is dat God door jou heen kan spreken, omdat jij je hart open zet en de controle wilt verliezen. Het is ook spreken met liefde, duidelijkheid en zonder je te verbergen achter grootheden. Als God door jou heen spreekt heeft hij niet nodig dat je Schilder, Keller, Ouweneel of wie ook maar nodig hebt als schild.

Een jaar geleden volgde ik de A school van de Vaderhart ministry. Deze week was totaal anders door spreker en doelstelling. Maar heerlijk om met ruim dertig mensen uit tien landen bijeen te zijn. Van 21 jarigen tot boven de zestig. Prachtige verhalen heb ik gehoord, Vaders wereldwijde werk en liefde gezien en gezichten gezien van mensen die actief zijn in de vaderhart ministry in Oegenda, Zuid Korea, Maleisië, Finland, Noorwegen, Nederland, Engeland, Amerika, Canada, Polen, Nieuwe Zeeland… Geweldig om het met elkaar te delen of met een groep naar de pub te gaan ter ontspanning na een lange en intensieve ‘schooldag’.

Share →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>