Vandaag zijn we naar Marum en Roden geweest. O.a. op zoek naar een andere caravan. De dag begonnen we met gebed en daarin vroegen we God om dankbaarheid als we een andere caravan konden kopen en om tevredenheid als dat niet zou lukken. Het is niet gelukt en God heeft ons gebed overvloedig verhoord: we zijn heel tevreden met en dankbaar voor de caravan die we hebben: ondertussen 16 jaar oud, maar voor ons goud waard. We gaan er misschien nog wel jaren van genieten. Fantastisch hoe God het zo geleid heeft, dat we heel blij zijn met wat we al hadden! Ondertussen hebben we in Roden bij de Vrijbuiter (wat een prachtige naam) wel wat geld uitgegeven. Dat lukt wel als je geen nieuwe caravan koopt. Gezellig om daar rond te lopen, maar wel een raar idee dat je twee jaar geleden nog in het dorp van de Vrijbuiter woonde en nu op zo’n honderd kilometer afstand. Heel vertrouwd. Kortom, voor mij (jaap) in een week tijd terug in mijn twee vorige woonplaatsen.

Heel tevreden ben ik met mijn kapper: voor mijn haarbos vertrouw ik me graag aan Willy toe. De naam van de kapsalon spreekt me ook aan: koppie koppie. Daar ontbreekt het nog wel eens aan. Morgen zullen sommigen met een schok mijn hoofd zien: het haar is weer gewoon kort. Ik was tevreden met het langere haar van de afgelopen weken: voelde erg vrij. Ik ben ook heel terveden met de gekortwiekte versie. Bij Jedinja levert dat een prachtig en verrassend resultaat op: ook zij is gekortwiekt, maar niet zo erg als ik. Ook erg tevreden.

In een van de winkelstraten liep ik langs Vinnic waar ik destijds een tevreden klant was en terwijl ik passeerde zwaaide een van de personeelsleden naar me. Hij herkende me nota bene dwars door het glas en alle kleding heen. Samen met Ruard ben ik even naar binnen gelopen en hebben elkaar een hand geschud. Leuk om elkaar even te spreken en te horen, dat hij de zaak kort geleden heeft overgenomen. Ik stond tegenover een heel tevreden man. We hebben nog meer gedaan vandaag. Bij alles genoten we van elkaar en Ruard en Jedinja waren laaiend enthousiast. Aan het einde van zo’n dag is het lastig om aan te geven wat je het leukste of mooiste vond: alles! Dus hebben we God gedankt voor alles. Ook voor het heerlijke vlees: kort gebraden lendelap van slagerij Nederhoed uit Nieuw-Roden.

Share →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>