Met veel plezier en dankbaarheid kijk ik terug op Opwekking 2008. Voor het eerst in m’n leven was ik bij Opwekking. Al vaak had ik er mensen over gehoord, maar ja, Pinksteren is elk jaar vooral zelf werken. Dit jaar had ik vrij en kon de Geest ook aan mij werken. dat heb ik gemerkt: geprezen zij Gods naam. Eer aan de heilige Geest. Ik heb namelijk nog nooit zo voor God gejuicht als zaterdagavond en zondagavond. Die avond hoop ik niet snel te vergeten. Ik vertel er in een volgende weblog wel meer over.

We stonden met een mens of 35 uit Zwolle-Noord bij elkaar en het was goed. Het mooie weer als extra toegift uit de hemel hielp daarbij. Maar wat is het mooi om zo eens naar al die duizenden mensen te kijken die komen om het feest van de Geest te vieren en God te prijzen en toespraken te horen en seminars te volgen. Geweldig: allemaal christenen! Niet gehinderd door kerkelijke tradities, menselijke afspraken en gewoonten: want waar de Geest van de Here is is vrijheid. Dat proef je bij Opwekking. Vrolijk gaan de stammen op. Drommen mensen. En wat je proeft zijn de vruchten van de Geest: geduld (meteen vrijdagmorgen al bij het wachten tot we het terrein op mochten en daarna elke keer bij toiletten en douches, ook al had ik daar als man, vergeleken met de vrouwen, geen klagen over), vriendelijkheid én verlangen. Verlangen naar God. Dit smaakt naar meer. Wie weet, volgend jaar, als Jezus nog niet is teruggekomen, want dat weet je maar nooit! Nou, als dat zo is, is dat de Hemelse Opwekking. Dat is nog even wat anders.

Share →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>