De krant nader bekeken (door Hettie)

Wie de afgelopen week de krant heeft gelezen weet wat er over ons geschreven is. Dat doet pijn, dat raakt, we zijn niet onkwetsbaar.Wie ons kent, weet dat. 

Wat moeten we nu? Ons verdedigen? Boos terug slaan? Stil zijn? Niet reageren? Wat is wijs? 

Ik vraag me af hoe het kan dat iemand over mij schrijft die me nog nooit gesproken heeft. Die mijn leven niet kent, die niet weet hoe mijn leven er uitzag en uitziet. Ik voel me veroordeeld en in mijn rug geschoten. 

Wij hebben bevrijding niet gezocht, het is op ons pad gekomen.

Mijn leven werd van overleven – leven. God gaf ons iets heel moois, hadden we dat voor onszelf moeten houden? Hadden we moeten zeggen: daar moet je het halen, wij hebben het niet? 

Geloven we dat mensen gebonden kunnen zijn, of geloven we dat niet? Volgens mij draait het daar om.      

Share →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>