Bijzonder gewoon of gewoon bijzonder?

Ben ik me er van bewust hoe bijzonder ik ben? Geliefde dochter van God, kind van Hem die mij geschapen heeft. Wat is mijn identiteit, wat ik ben of wat ik doe? En wat ben ik dan? Wie ben ik dan? Wie mag ik zijn? Vroeger vond ik mezelf bijzonder gewoon, gaan 12 van in een dozijn. Ik droomde er wel van om prinses te worden, een prins aan de haak te slaan. Had gekund, de prinsen zitten tenslotte in mijn leeftijdscategorie. Maar we waren toch heel gewoon, een gewoon gezin, vader moeder en vier kinderen, ik kreeg ook niet het gevoel bijzonder te zijn.

We moesten vooral aan de normen en waarden voldoen van anderen, vooral niet opvallen, heel gewoon.Wij leerden zwart wit denken, iets was goed of fout, hemel of hel. Ik begon wel bijzonder te worden maar meer door alle dingen die niet goed gingen in mijn leven dan doordat ik nu zo bijzonder was. Ik heb lopen zoeken in mijn leven naar God: Wie is Hij, hoe werkt Hij in mijn leven, waar was Hij toen het niet goed ging? Mocht ik deze gedachten wel hebben? – God is toch boven alles verheven? Was dit denken al niet de hel over je heen halen?

Ik heb mogen leren dat God met vrede naar mij kijkt. Niet op de manier van ‘wat doet ze nu weer fout, kan ik haar betrappen op een verkeerde gedachte of een misser?’ Ik heb mogen leren dat de Heilige Geest je leert kijken naar je zonden en fouten met hoop: joh, Hettie dat heb je nu niet zo handig aangepakt. Zullen we dat de volgende keer anders aanpakken? Ik ben me bewust geworden van mijn bijzondere positie: Ik ben een kind van God. Hij wil een relatie met mij. Hij wil me kennen zoals ik ben met al mijn missers en fouten maar ook met mijn goede dingen.Hij geniet van mij want Hij heeft mijzelf gemaakt. Hij wil naar mij luisteren en ik mag leren naar Hem te luisteren.

Weet je wat zo bijzonder van God is : Hij houdt van jou, Hij heeft voor jou net zo’n bijzonder plaatsje in Zijn hart: uniek, speciaal voor jou.           Denk je ook wel eens: ‘ik ben zo gewoon’ of ‘er is niets bijzonder aan mij’? Geloof die leugen niet.

Jij bent Uniek want God is jouw Vader, je bent een Prins, een Prinses,

GOD HOUDT VAN JOU 

 

 

Share →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>