Maandagavond zijn we als gezin weer thuis gekomen. Na een lange rit van ruim 1100 km. Drieenhalve week duurde ons verblijf in Karinthië op Seecamping Berghof. We hebben er qua weer ongeveer alles meegemaakt: heet, heftig en lang onweer, hagelbui, wind, gewoon. Al met al goed weer. Het was een verademing voor een van ons om Nederlanders te horen zeggen: ‘ik word niet goed van al die Nederlanders die zo klagen over het weer.’ We hebben leuke mensen getroffen en veel moois gezien. Wat vertellen de bergen veel moois over God. Van kleine blauwe bloemetjes tot immense rotsen en eeuwige sneeuw.

Hettie en ik hebben het er samen over gehad hoe bijzonder het is: je krijgt een paar weken vrij en kunt op vakantie, je inkomen komt gewoon binnen ook al doe je niets en als bonus krijg je ook nog vakantiegeld. In wereldwijd perspectief is dat buitengewoon gul en royaal. Alleen voor ons zo verdraaid normaal dat je moord en brand zou schreeuwen en nog iets anders als het je wordt afgepakt.

Eén van de dingen die me opviel was het groeiend aantal airco’s op caravans en campers. Sinds we een caravan hebben besef ik dat wij ook niet meer echt camperen, maar de tendens naar luxer dan thuis is wel een teken aan de wand. Of ben ik nu jaloers? Ik geloof in alle oprechtheid dat dat niet het geval is. Er zijn namelijk momenten dat ik echt diep verwonderd ben over wat wij allemaal ontvangen, kunnen uitdelen en genieten. Genieten, omdat ik niet alleen kijk naar de achterbuurman met airco, maar ook naar talloze kinderen zonder huis en haard. Laten we nu net afgelopen zondag in de Evangelikale gemeinde Villach in de preek van de voorganger horen, dat hij net een nieuw huis had gekocht en wel elke dag twee keer naar de bouwmarkt kon om z’n huis nog mooier te maken. Hij hield ons een spiegel voor. Over die gemeente ga ik nog wel schrijven. Eerst al werkend lekker nagenieten en elementen uit de vakantie proberen vast te houden: gezin, boeken lezen, minder bier, wandelen…

Vader, dank u wel!

Share →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>