Ik houd van de natuur: planten, tuinen en vogels. Ook van andere mensen. In onze tuin hebben we een vijver. Hettie wilde dat heel graag en ik ben blij dat we dat hebben gedaan: water heeft iets. Er straalt rust uit van de vijver. In het water weerspiegelt de lucht. En in de vijver zwemmen vier goudvissen met hun tientallen jongen. En nu bloeit midden in de vijver onze lelie. Ik ken de lelies uit de bijbel. Vooral in het liefdeslied Hooglied is de lelie een mooi beeld voor schoonheid, liefde enz. Maar ik ken de lelie ook van Jezus: lelies doen niets, zegt hij, God zorgt voor ze. En ze gaan in al hun schoonheid de glorie van Salomo te boven. Inderdaad: te midden van de grote leliebladen die op het water drijven troont de lelie als een vorstin in hemels rose.

Share →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>