Ik houd van tuinen en vogels. Over niet al te lange tijd hoop ik weer een volière te hebben met eigen vogels. Ik heb er veel zin in en dan is de tuin min of meer echt af. Min of meer, want een tuin leeft en beweegt. Er zit groei in en kracht. Er moet gesnoeid worden. In onze tuin hebben we een vijver. Hettie wilde dat heel erg graag en ik ben blij dat we dat gedaan hebben. Ook Ruard en Jedinja vinden de vijver heel leuk. O.a. om de vier goudvissen met tientallen jongen.

Midden in de vijver bloeit onze lelie. Waw, wat een mooie bloem. Ik kende em al uit de bijbel en had het bij anderen al eens gezien. Maar nu, zo maar in onze eigen tuin: heel dichtbij. De lelie die we tegenkomen in het liefdeslied Hooglied in de bijbel. Maar ook in een prachtig stukje van Jezus: maak je geen zorgen. Kijk naar de lelie: zij doet niets. Ze werkt niet, spant zich niet in, maar kijk eens hoe mooi ze bloeit. In al haar pracht en praal gaat ze de glorie van Salomo nog ver te boven. En als God al zo voor een lelie zorgt,…… Hemels rose. Hoe mooi zullen we dan wel niet zijn op de nieuwe aarde?

Share →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>