Afgelopen zondagmorgen waren er verschillende gasten in onze dienst aanwezig. En met gasten bedoel ik dan niet familieleden en vrienden van gemeenteleden, maar mensen uit Zwolle-Noord die eens bij ons komen kijken. Dat zijn mensen die óf op zoek zijn óf de draad van vroeger weer proberen op te pakken óf door contacten met gemeenteleden de grote stap zetten.

Eén van de gasten zondagmorgen was door God zelf geroepen. Dat geloof ik. ‘s Nachts in een droom. En toen hij ‘s morgens wakker werd, zei hij: ik moet naar de kerk. Dat heb ik gedroomd. En zo kwam hij en de preek raakte hem heel erg. En toen ik iets van zijn verhaal hoorde begreep ik dat. Maar was ook verwonderd: hoe bestond het dat deze man uitgerekend nú in de kerk was bij deze preek? De heilige Geest kende mijn preek en ook die man. Hemelse regie. Ik geloof steeds meer dat God de regisseur is in ons leven. En hoe! Aan hem alleen alle eer. Terwijl de hele wereld kijkt naar de Olympische Spelen, kijkt God naar die ene man in een hotelkamer.

 

Share →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>