Zondagmiddag 25 nov. mag ik in de Opstandingskerk spreken over de vraag wat het effect is om steeds de wet te verkondigen waar niemand iets van bakt. Zelfs de allerheiligsten komen niet verder dan een klein begin. Voor gesettelde protestanten is dit een bekende tekst. Vele generaties hebben de catechismus uit hun hoofd moeten leren. Deze zinnen zitten er soms ingebeiteld. Ik ben er van overtuigd dat de catechismus te bescheiden is. En daarom spreek ik onder de titel: meer dan een klein begin. dat is niet, omdat ik vind dat het met ons mensen wel meevalt. Integendeel: we zijn van oorsprong veel zondiger dan we beseffen en vaak willen weten. Mijn moeite ligt bij het te klein denken van wat de Vader, de Zoon en de heilige Geest willen en kunnen. In de bijbel kom ik grote woorden en beloften tegen voor dit leven. Johannes spreekt er over in zijn eerste brief: wie uit God geboren is zondigt niet meer. Dat is andere taal. Wil je meer weten: hartelijk welkom 25 nov. om 16.30 uur.

Share →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>