Zondagmorgen 31 augustus is het laatste hoofdstuk van Job aan de beurt. Het boek eindigt als een sprookje: alles komt goed en het wordt nog mooier dan vroeger. Is dit echt gebeurd? Wat kunnen we vandaag nu met dit slot? Hebben we in de serie gehoord dat het leven veel meer een raadsel is dan we soms denken en neemt het zo’n wending. Hoe geloofwaardig is het boek hierdoor?

Zondagmorgen hoop ik daarover te preken onder de titel ‘wat een God!’

Hopen, want je weet het nooit als mens, zoals ik gisteren ook weer mocht ervaren: mijn moeder overleed heel plotseling. ‘s Morgens ging ik nog nietsvermoedend voor en mijn moeder ging nietsvermoedend haar middagdutje doen: en God haalde haar thuis in haar slaap. Ze hoefde niet langer te vechten, in te leveren, te verliezen, waardigheid af te leggen, de onbekende toekomst in te kijken. Zij leeft nu bij haar Heer en Redder, nog lang en gelukkig. Gelukkig zijn zij, die niet zien, soms heel wat anders zien en ervaren dan Gods nabijheid en tóch blijven geloven: zij zullen God zien!

Share →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>