Gistermorgen sprak ik in een zgn. aangepaste dienst voor gemeenteleden met een beperking over Abram die Lot laat kiezen waar hij wil wonen met zijn kudden. De voorbereidingen van deze kerkdienst deden me denken aan ‘zachtmoedigheid’. De bijbel spreekt over zachtmoedige mensen (Mozes en Jezus bijv.) Wat is zachtmoedigheid? En wie zijn er zachtmoedig? Hoe kun je dat worden en hoe belangrijk is dat eigenlijk? Vragen genoeg bij een best wel lastig uit te leggen woord. Zondagmorgen 29 september wil ik dat proberen. En om je vast aan het denken te zetten: hoezo was Mozes de meest zachtmoedige man ter wereld? Hij sloeg een Egyptenaar dood, gooide de twee stenen met Gods geboden er op stuk. Als Jezus zegt: zalig/gelukkig de zachtmoedigen, dan denk je toch niet aan een moordenaar en een vernieler van kunst! Hartelijk welkom zondagmorgen 29 sept. om 11.00 uur in de PK.

Gistermorgen sprak ik in de zgn. aangepaste dienst over Abram die Lot laat kiezen waar hij wil wonen met zijn kudden. De voorbereidingen van deze kerkdienst deden me denken aan 'zachtmoedigheid'. De bijbel spreekt over zachtmoedige mensen (Mozes en Jezus bijv.) Wat is zachtmoedigheid? En wie zijn er zachtmoedig? Hoe kun je dat worden en hoe belangrijk is dat eigenlijk? Vragen genoeg bij een best wel lastig uit te leggen woord. Zondagmorgen 29 september wil ik dat proberen. En om je vast aan het denken te zetten: hoezo was Mozes de meest zachtmoedige man ter wereld? Hij sloeg een Egyptenaar dood, gooide de twee stenen met Gods geboden er op stuk. Als Jezus zegt: zalig/gelukkig de zachtmoedigen, dan denk je toch niet aan een moordenaar en een vernieler van kunst! Hartelijk welkom zondagmorgen 29 sept. om 11.00 uur in de PK.
Share →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>