Ik ben niet beter dan iemand anders

Niemand zal zondagmorgen a.s. tijdens de dienst en de viering van de maaltijd van de Here gaan staan en zeggen: ‘ik ben beter dan jullie’. Maar hoe komt het dan dat je wel het gevoel kunt krijgen, dat iemand anders zich beter vindt dan jij? Dat is geen prettig gevoel en helpt ook niet echt om een lied als ‘samen in de naam van Jezus’ te zingen.

Dit thema kwam vanmiddag niet helemaal zomaar in mijn gedachten en ik wist direct: hier ga ik bij de viering van het avondmaal over preken. Hartelijk welkom zondagmorgen om 10.00 uur in de Opstandingskerk. En als je vragen of ideeën hebt voor deze preek: mail me gerust via contact en dan preken. En als ik daar zondagmorgen bij gezondheid over mag preken kan dat alleen maar als ik een diep besef heb van wie ik zelf ben.

Houd alle overmoed, die mij licht struiklen doet, toch altijd ver van mij. Maak mij ootmoedig Heer, dan leef ik tot uw eer! (Ps. 19 vs 6 berijmd)

Share →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>