2 november is het weer zo ver: dan organiseren we als gemeente een zogenaamde ‘open dienst’ om 16.30 uur. In deze diensten richten we ons in het bijzonder ook tot mensen die (iets) anders geloven dan wij en/of niet (actief) bij een christelijke gemeente aangesloten zijn.

Voor de open dienst van 2 november heb ik als thema gekozen: het christelijk geloof alleen goed? Kom nou, alle godsdiensten komen min of meer op hetzelfde neer!

Vanuit verschillende achtergronden komt dit thema naar ons toe. Allereerst zijn er mensen die heel graag een einde willen aan de godsdienstoorlogen en de verschillende religies met elkaar in gesprek willen brengen: tenslotte gaat het immers in alle religies toch om het zelfde.

Anderen zien wel verschillen, maar vinden het buitengewoon arrogant dat christenen hun God en godsdienst aan iedereen willen opdringen. De arrogantie van betuttelende christenen vinden ze maar niets en de gedachte dat christenen zullen bepalen dat zíj niet in de hemel komen… waar halen ze het lef vandaan?

Een andere gedachte (maar sommige overlappen elkaar) is deze: hou dat geloof vooral voor jezelf. Prima als je je daar gelukkig bij voelt en je er steun aan hebt, maar val anderen (lees ‘mij’)  er niet mee lastig. Geloof is iets voor privé.

Op deze en evt. andere vragen of gedachten wil ik in de open dienst van 2 november ingaan. Je bent hartelijk welkom en als je voor die tijd al mee wilt denken: mail me dan via de link ‘contact’ en dan uit de drie keuzemogelijkheden ‘preken’ kiezen.

Nodig rustig je buren/kennissen of collega’s mee met wie je over dit onderwerp wel eens gepraat hebt. Maar ook als dat niet het geval is. Iedereen is welkom.

Share →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>