Hier vlak bij aan de Geldersedijk tussen Hattem en Zalk hebben twee gezinnen een boerderij gekocht. In hun hart is het verlangen om kinderen in onze samenleving die extra ondersteuning en aandacht nodig hebben een stukje opvang te bieden in weekenden. Kinderen die baat hebben bij ruimte, buiten zijn, in een plek waar ze omringd worden door de onvoorwaardelijke liefde van God. En een plek waar ouders hun schatten naar toe kunnen brengen om zelf daardoor ook een stukje odnersteuning en ruimte te ontvangen.

Hettie en ik ontmoetten Eljee (een van de initiatiefnemers) omdat hij ons kwam fotograferen voor CV koers. Wat een heerlijke ontmoeting werd dat. Niet omdat wij nu zulke fotomodellen zijn, ik dacht na onze trouwfoto’s dat soort gekkigheid nooit weer te hoeven doen. Het is zo mooi om met iemand die je totaal niet kent in no time af te steken naar de geestelijke diepte. Alsof je elkaar al veel langer kent. Ik ben er van overtuigd, dat Jezus Christus mensen werkelijk aan elkaar verbindt. En dan vallen door de kracht en vrede van Christus drempels weg. Daarom is het ook een geestelijke kwestie als gemeenteleden niet zulke geloofsgesprekken kunnen komen of niet met elkaar kunnen bidden. Natuurlijk spelen karakters en durf een rol. maar niet de hoofdrol. Kijk welke karakters Jezus heeft uitgezocht om zijn disicpelen en later apostelen te zijn.

Wat bijzonder om bij die fotosessie te horen over de plannen om aan de overkant van een stukje aarde dat nog woest en ledig is (tussen Zalk en Westenholte) een boerderij te kopen en die te verbouwen. Voor zulke stappen is lef nodig: hart. Een gelovig hart om bij alle onzekerheid je plannen in Gods handen te leggen. En die plannen worden gezegend. Ook al gaat het echt niet zonder enige tegenslag. Wij hopen en bidden dat deze opvang-boerderij een klein paradijsje mag zijn en kinderen én hun ouders hier een stukje van de liefde van Jezus proeven en ontvangen. Zie onder de knop ‘links’ de website.

Gebed: Vader in de hemel, zegen dit initiatief; help ouders bij het opvoeden en coachen van hun kinderen, geef uw steun als ouders een extra grote zorg in handen hebben gekregen; geef deze kinderen een veilige plek thuis, in de gemeente, op school, in de weekend-opvang.

Share →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>