Obama heeft een tante die illegaal in Amerika woont. Dat zegt tenminste een anonieme bron. In de Amerikaanse verkiezingsstrijd is niets te gortig en wordt alles uit de kast getrokken om een kandidaat zwart te maken. Nu is Obama al zwart, maar toch. Hoewel, zwart en zwart is ook twee. Ik herinner me nog mijn eigen verbazing, toen we vijf jaar geleden op Curaçao waren en daar ontdekten hoe ‘zwarten’ elkaar discrimineren: hoe minder zwart je bent hoe beter. Maar goed, Obama heeft een tante die illegaal in Amerika woont. Het klinkt bijna als illegale tante. En McCain kan er ook overmeepraten. Ruim acht jaar geleden circuleerde bij de Republikeinse voorverkiezingen een gerucht dat waarschijnlijk vanuit het kamp Bush kwam, dat McCain een gekleurd buitenechtelijk kind zou hebben van een zwarte prostitué. In werkelijkheid ging het om een weesmeisje dat bijna stervend in handen was gelegd van mevr. McCain.

Stel nu, dat die tante illegaal in Amerika woont, stel nu dat McCain een buitenechtelijk kind had gehad! Wat dan nog?! Christenen blijken maar al te vaak vatbaar voor dat veroordelende zogenaamd normatieve denken. Maar zullen we allemaal eens onze eigen familie tot tweehonderd jaar terug onder het vergrootglas leggen met o.a. de volgende vragen:

komt er diefstal voor in mijn familie, waren ze eerlijk in de handel, sloegen ze hun kinderen, komen er buitenechtelijke kinderen voor en waar zijn die verstopt, waren ze christen met liefde en zelfverloochening, deelden ze uit aan de armen enz.

Ken je de stamboom van Jezus? Daar komen we o.a. de volgende mensen in tegen: Tamar, Rachab, Ruth, David, Salomo (de zoon van Bathseba), Achaz (offerde zijn zoon). Jezus komt uit een familie waar heel wat mis is gegaan. En hij kwam voor een wereld die daar vol van is. Wie gelooft in Jezus Christus, wie hem aanneemt als z’n redder kán niet langer veroordelend om zich heen kijken. Die wil niet langer mensen beoordelen op hun afkomst, uiterlijk, successen en missers. Deze wereld kan alleen gewonnen worden door de onvoorwaardelijke liefde van God die life in Christus Jezus is verschenen. En of Obama nu president wordt of McCain, zij zullen geen van beide deze wereld echt veranderen. Change? Ja, als Jezus terugkomt.

He can, he is coming. O Lord, come!

Share →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>