Praise the Lord

Zojuist heb ik weer iets moois gelezen over geestelijke gezondheid: een christen moet in balans zijn. Dat leren we van Jezus Christus: hoofd en hart en handen zijn bij hem geestelijk volgroeid. Heel kort samengevat vraagt dat om God-kennen met liefde, God-beleven met liefde en God-doen met liefde. Bij veel christenen zijn deze drie doelen niet in balans. Het slaat nog wel eens door naar de ene of de andere kant. Dat levert heel rare plaatjes op. Van harte attendeer ik je op de praise avond in de Plantagekerk a.s. zaterdag. We kunnen niet zonder aanbidding en lofprijzing. Sterker, Paulus zegt dat ons bidden ingebed is in de dankzegging en lofprijzing. Maar wat ik nu schrijf bewijst meteen het belang van gelovige en liefdevolle kennis. God lofprijzen kan niet met een gesloten bijbel. Zoals Bijbelstudie niet kan met gesloten handen of harten. Hoe meer je God leert kennen, des te meer ga je hem groot maken met alles wat in je is: Prijs de Here, mijn ziel, prijs, mijn hart, zijn heilige naam (Ps. 103,1). 

Share →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>