Ik lees in de bijbel dat bidden heel belangrijk is en ik merk in mijn eigen leven dat dat waar is. Als ik namelijk minder bid leef ik ook minder met God en laat ik me minder door hem leiden. Als ik op momenten van strijd ga bidden ontvang ik rust en vrede en kracht. Als ik het nalaat val ik zomaar in zonde.

Dat is geloofservaring die door het evangelie wordt bevestigd. Ik kan ook zeggen: in de bijbel lees ik dat dat zo zal gaan. Ik lees in datzelfde boek van God dat ik alles aan hem mag vragen en vooral elke dag moet danken (Filip. 4).

Zondagmiddag hoop ik in de dienst iets over te brengen van bidden en hoe mooi dat is, hoeveel kracht God daardoor geeft. Kort geleden deed ik een alpha cursus over bidden: heel basic. En toen zei iemand na afloop: dit mag je ook wel een keer in een kerkdienst doen. Gewoon heel basic over bidden. Afgelopen week gaf ik een toerustingsavond aan de jeugdleiders over bidden. Was weer een ander verhaal en toch hetzelfde. Wie weet wat het zondag wordt. Misschien wel het jeugdleidersverhaal.

In elk geval hoop ik dat veel meer christenen gaan zien en ervaren hoe belangrijk bidden is. En ook, dat je dat mag leren als je bidden moeilijk vindt of denkt dat je dat niet kunt. Bidden mag je leren! Van Jezus zelf.

Kom zondagmiddag om 16.30 rustig naar de dienst en schroom niet om mensen mee te vragen of te nemen.

Share →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>