Oudjaarsavond komen we als gemeente bij elkaar in ons kerkgebouw. Iedereen is daar hartelijk welkom, want we gaan geen jaaroverzicht houden van ons gemeentezijn. Alleen interessant voor wie er bij was. Ik heb er over nagedacht welk thema ik die avond aan de orde wil stellen. En welk thema past bij de jaarwisseling en tegelijk geschikt is voor iedereen. Ik kwam uit bij het onderwerp verbonden.

Je bent met mensen verbonden, met familie en vrienden. En er zijn er die dit jaar geliefden hebben verloren: een breuk in de verbondenheid. De jaren zijn aan elkaar verbonden en tegelijk kan een bepaald jaar een breuk betekenen in je leven of zelfs in een samenleving. We zijn met God verbonden, maar daar merk je soms tijden niets van. Tegenover verdeeldheid, onenigheid, scheuren en breuken, wil ik stil staan bij Gods boodschap in woord en daad over verbinding, zodat we met hem en elkaar verbonden zijn of weer verbonden worden.

Hartelijk welkom en mocht je voor die dienst bijv. een dank- of gebedspunt hebben, mail me via de link contact > preken.

Share →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>