Een paar weken geleden koos ik een maandthema voor de morgendiensten in januari waarin ik hoop voor te gaan. Hoe onverwacht dat door ziekte kan veranderen bleek 14 dec. nog toen ik zondagmorgen de dienst in Noord moest afzeggen. Dat weerhoudt mij er niet van om plannen te maken, mits in het besef dat we ons eigen leven geen moment zelf in de hand hebben.

Het maandthema voor januari is volwassenheid. God wil dat we volwassen kinderen van hem worden en zijn. Jezus wil volwassen discipelen. Wat is dat? Hoe ziet geestelijke volwassenheid er uit? Daarover wil ik op 4 en 11 en 25 jan. graag meer vertellen. Nu al iets over de aanleiding: ik zie vaker dan me lief is geestelijke onvolwassenheid. Johannes schrijft in zijn eerste brief, dat zijn lezers danzij de ontvangen zalving geen leraar nodig hebben. En de schrijver van de Hebreeënbrief zegt in hoofdstuk 5, dat zijn lezers eigenlijk leraars zouden moeten zijn, maar ze hebben nog babymelk nodig.

Het is mijn wens, dat we in 2009 samen verder groeien in en naar geestelijke volwassenheid. Op 4 jan. beginnen we met Kolossenzen 1, 9-11 en verder staat deze dienst in het teken van aanbidding: onder begeleiding van de nieuwe (2e) band gaan we heerlijk zingen om God met hoofd en hart en handen te prijzen. Glorie aan hem aan het begin van een nieuw jaar. Want wie op God gericht leeft groeit naar volwassenheid.

Hartelijk welkom in deze diensten die beginnen om 10.00 uur en waar voorafgaand aan de dienst koffie in de hal klaar staat. En mocht je vragen, opmerkingen of ideeën hebben voor dit maandthema: mail gerust via contact > preken.

Share →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>