Deze titel heb ik niet zelf bedacht. Ik heb net het boek gelezen dat Anne van der Bijl geschreven heeft onder deze titel. Anne van der Bijl werkt voor Open Doors. Dat is een organisatie die zich inzet voor bemoediging en ondersteuning van christenen in landen waar ze om hun geloof in Jezus Christus vervolgd worden. Dit boek gaat over moslims die christen worden of zijn geworden en wat dat betekent voor hun plek in de familie, de stad of het dorp.

Het boek laat iets zien van de reden dat moslims christen worden. Waarom doen ze dat als het zoveel kost? Het antwoord is confronterend als je het naast de situatie in Nederland legt: wij zijn vrij, mondig, individualistisch en rijk. Vier prachtige gaven die wij ontvangen. Ook heerlijk inzetbaar voor de komst van Gods koninkrijk. Maar ook vier gaven en mogelijkheden die misbruikt kunnen worden. En satan weet daar wel raad mee en hoe vaak laten we ons meeslepen, zodat we in discussies belanden die niet over God gaan, ook al lijkt dat wel zo, maar over onszelf!

Ik schaam me na lezing van dit boek. Het heeft me diep geraakt, omdat ik iets heb geproefd van de pure geloofsstrijd waarin zichtbaar wordt wat Jezus zegt: wie zijn eigen leven probeert te behouden zal het verliezen, maar wie zijn leven verliest omwille van mij, die zal het behouden (o.a. Matt. 10,39). Zelfverloochening omwille van Jezus Christus. Echte offers die mensen brengen omdat ze Jezus Christus liefhebben boven hun vader en moeder, broer of zus, zoon of dochter.

Lees dit boek en ontdek wat het met je doet.

http://www.youtube.com/v/Q9q72RfuwBA&rel=0&border=1&color1=0xb1b1b1&color2=0xcfcfcf&hl=nl&feature=player_embedded&fs=1″></param><param

Share →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>