Zondagmiddag staat in de samenkomst de vraag centraal: hoe komt het weer goed tussen God en mij? Of, om het te zeggen met zondag 5 uit de Heidelberger: hoe kunnen wij aan deze straf ontkomen? Onlangs kwam deze vraag op een heel concrete en indringende manier aan de orde in een gesprek dat ik had met een moslima. Op mijn vraag wat er met haar zou gebeuren als ze sterft, zei ze: als ik het goed gedaan heb kom ik in de hemel, maar als ik het niet goed gedaan heb ga ik naar de hel. Dit gesprek opende niet alleen mijn ogen voor denken onder moslims. Het speelt sommige christenen ook parten. Waarbij je aan twee kanten kunt zitten: ik heb het goed gedaan, dus… Ik heb het niet goed gedaan, dus….Er gebeurde ook nog iets anders: ik ging met nieuwe ogen kijken naar het verhaal over de verloren zoon uit Lukas 15.  Dit verhaal van Jezus vormt dan ook de spil in de open dienst van zondagmiddag. Een boodschap voor gesettelde christenen, voor zoekers, voor mensen die een puinhoop van hun leven hebben gemaakt en voor moslims. Ken je iemand, nodig hem/haar uit. Iedereen is welkom, want het gaat over iedereen.

Share →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>