Zondag 7 van de Heidelbergse Catechismus zegt dat een waar geloof bestaat uit een stellig weten en een vast vertrouwen. Willen alle ware gelovigen nu opstaan! In godsdiensten speelt het ware geloof een grote rol. dat is bij het christendom zo, maar binnen de islam (om dicht bij huis te blijven) net zo. Maar wat moet je binnen deze religies met onzekerheid, minder stellig weten, twijfel?

Veel twijfelaars voelen zich schuldig over hun twijfel. Mensen die twijfelen ontvangen doorgaans geen hoge onderscheiding. Eerder lopen ze het risico binnen religies veroordeeld te worden als niet of minder zuiver op de graat. Zondagmiddag 8 febr. wil ik het goede nieuws verkondigen voor alle mensen die beseffen dat hun geloof nog lang niet volmaakt is en twijfel zich in vele vormen voordoet. Twijfel biedt kansen om te groeien. Als je alles denkt te weten en te hebben kun je niet meer groeien. Is het eerlijk gezegd de vraag of je ooit begonnen bent te groeien. Dat kan namelijk pas als je jezelf verloren hebt.

Hartelijk welkom in de dienst op zondagmiddag om 16.30 uur. Twijfel je: dat biedt een kans!

Share →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>