Er gebeuren afschuwelijke dingen in deze wereld. Niet aleen in 3e wereld landen of onder dictatoriale regimes, maar ook in Nederland. Gebeurtenissen die zo verdrietig zijn, zo oneerlijk, zo traumatisch. En de vraag die dan al snel opkomt is bijv.: hoe kan dat nu? Als er een God is, waarom laat hij dat toe? Als God iemand moet zijn op wie ik kan vertrouwen, vertel me dan eens waarom dit mij is aangedaan of overkomen. Als God dan ‘goed’ heet te zijn, waarom is er dan zo verschrikkelijk veel ellende op aarde? Het lijden vormt voor veel mensen een reden om God los te laten en voor veel anderen is het een oorzaak van verlies aan vertrouwen en blijdschap in het geloof.

Zondagmiddag 22 februari zal de kerkdienst hier over gaan. En de preek zal ongeveer met deze woorden beginnen. In deze dienst sluiten we onze ogen niet voor het lijden en evenmin voor God. En ik stel me als doel om gelovigen te bemoedigen om te blijven geloven en om andersgelovigen te laten zien, dat er juist in de doffe ellende reden is om te gaan geloven in God. Geen boodschap met verwijten naar mensen die het geloof verloren hebben. Dat vind ik namelijk soms niet zo raar als ik zie wat sommige mensen mee hebben gemaakt én als ik zie hoe onhandig er soms met iemands lijden is omgegaan.

Iedereen is hartelijk welkom. Het lijden gaat Zwolle niet voorbij. Neem rustig kennissen mee, nodig ze uit. Het gaat over ons allemaal. En wil je hierover wat vragen of onder mijn aandacht brengen: mail via ‘contac’ en dan klikken op ‘preken’.

Share →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>