Geloven dat Jezus ooit geleefd heeft lukt nog wel voor velen. Geloven dat hij aan het kruis is gestorven is als kaal feit ook voor velen min of meer historisch.

Maar dat Jezus uit de dood levend zou zijn opgestaan – dát vinden veel mensen heel lastig om te geloven.

En bij die mensen denk ik aan mensen die het wel willen, maar niet kunnen geloven. Aan mensen die het wel heel erg sprookjesachtig overkomt en ook aan mensen die het een belachelijk idee vinden en niet meer van deze tijd om dat serieus te nemen. Daarom wordt aan deze vraag zondagmorgen 5 april om 10.00 uur een dienst gewijd. En deze dienst is speciaal voor alle jongeren van ongeveer 18-26/27 jaar. Maar als je 30 bent en je lest dit en denkt: verdraaid, dit is mijn vraag of dit is mijn kritiek op het christelijk geloof, je bent hartelijk welkom.

Een jongerendienst waar je mag komen om te kijken, te luisteren, (kritisch) toeschouwer te zijn of nieuwsgierige zoeker. De dienst wordt gehouden in de Schilderschool: hoek Middelweg-Esdoornstraat. Er is na afloop (rond 11 uur) gelegenheid om na te praten, koffie/thee te drinken, in discussie te gaan of gebed voor jezelf te vragen. Het gaat er in deze diens niet om te overtuigen, maar om je aan het denken te zetten.

Share →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>