Afgelopen weekend begon voor velen de meivakantie. Weliswaar is het nog steeds april, maar we kijken graag vooruit naar mei, want dat is weer dichter bij de zomer. Volgens mij heeft april ons anders aardig getracteerd op zomerachtig weer. Ik heb genoten en vandaag dank ik God voor de regen! Toen ik vanmorgen wakker werd van de regen was dat het eerste wat ik deed. Dat is zo mooi: voor bidden hoef je geen voorbereidingen te treffen. Je kunt direct beginnen. Voordat ik ‘s morgens ergens aan begin ga ik eerst douchen behalve voor bidden.

Ik zie de maand mei een beetje als maand van de vrijheid. Dat heeft te maken met 4 en 5 mei, met Pinksteren en met jongeren die in vrijheid voor hun geloof uit komen. Daarom kies ik dit jaar ‘vrijheid’ als maandthema en hoop dat in de verschillende diensten uit te laten komen.

Voor 3 mei staat het thema ‘niet klagen, maar profeteren’ gepland aan de hand van Numeri 11. Het door God bevrijde volk is aan het klagen en mopperen geslagen: vroeger was alles beter. Ik zie het om me heen hoe onze vrijheid misbruikt wordt om te klagen. In het licht van Gods goede nieuws en in het licht van wat ik via Open Doors lees en hoor is klagen ongepast en getuigt van een verkeerd zicht op vrijheid. hartelijk welkom in de dienst om 10.00 uur.

Voor 10 mei staat het thema ‘vrijheid’ centraal in de kindvriendelijke dienst van 16.30 uur: de bevrijding komt aan de orde, maar ook de vrijheid die we van Jezus Christus hebben ontvangen en aandacht voor vervolgde christenen. In deze dienst vieren we de vrijheid ook met in vrijheid gekozen liederen: we zingen o.a. liederen van het in Zwolle bekende kinderkoor ‘de bromvlieg’. Reken maar dat we onze vrijheid vieren met een enthousiaste band. Misschien een leuke dienst om een vriendje of vriendinnetje uit te nodigen.

17 mei is het groot feest in onze gemeente: dan doet een groep jonge zussen belijdenis van hun geloof. Een prachtige groep unieke meiden, die in vrijheid voor God gekozen hebben, omdat hij trouw is. Gods trouw is het door hen reeds gekozen thema. Daar staat de bijbel vol van. En opnieuw een dienst om God te prijzen en te aanbidden. En tegelijk te bidden voor diegenen die in vrijheid er voor gekozen hebben God los te laten. Elke belijdenisdienst en elk Pinksterfeest worden onze gedachten en harten ook gedreven in de richting van hen die (om heel uiteenlopende redenen en situaties) geen relatie van geloof en omgang meer hebben met God. Blijf aan ze denken en voor ze bidden: ze kunnen niet gemist worden!

 

Share →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>